Viralliset terveystarkastukset / Offical Health Checks

Polvet / Knees 0/0 (11/2020)

Selkä on kuvattu epävirallisesti, ja pyysin pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri ja Kennelliiton virallisten luustokuvien lausuja Anu Lappalaiselta epävirallisen lausunnon.

LTV2 VA1; huomiona ylimääräiset kylkiluut ja lievä lantion vinous

/ Phoebe's back has been unoffically x-rayed and I asked veterinarian and FKC offical x-ray evaluator Anu Lappalainen for an unoffical statement: LTV2 VA1 (additional ribs and mild asymmetricity in pelvis)


Phoebe on muuten pysynyt suhteellisen terveenä. Sillä on oikea teräsvatsa, eikä sitä helpolla saa sekaisin. Phoebelle on pystynyt syöttämään mitä vain ruokaa ongelmitta.

/ Phoebe has stayed relatively healthy. She has "an iron stomach": she can eat anything without issues.

Phoebella oli oikean lonkan ligamentissä vamma joka kuntoutettiin syksyllä 2020. Samaan aikaan Phoebella oli ensimmäiset juoksunsa, jotka jakautuivat kolmeen osaan. Ensin oli neljä päivää selkeitä juoksun oireita, sitten kolmen viikon tauko, "normaali juoksu" kuukauden ajan ja tästä parin viikon päästä taas epämääräistä vuotoa. Ei varsinaista kohtutulehdusta, mutta siihen viittaavia löydäksiä. Phoebe steriloitiin joulukuussa 2020 ettei jatkossa epäsäännölliset juoksut voisi tulla ongelmaksi, ja koska Phoebella ei ole jalostuskäyttöä.

/ Phoebe had an injury in her right coxofemoral ligament, which we rehabilitated in autumn 2020. At the same time Phoebe had her first heat which was very atypical and she had some signs of infection. Due to her atypical heat and me not having plans for breeding her (due to the anomaly in her back) she was neutered 12/2020.