FI SE KVA-m MEI DAN RHYHORN

Rudi edustaa hyvin pitkälti sitä monipuolisuutta ja sopeutumiskykyä, mitä toivon whippetiltä. Kotona mukavuudenhaluinen ja jopa vähän laiska koira syttyy mihin vain tekemiseen mitä mahdan haluta kokeilla. Eniten Rudin oma laji on kuitenkin maastojuoksu: siitä Rudi nauttii henkeen ja vereen. Rudi rakastaa juosta, ja käyttää kroppaansa ketterästi. Vapaana juostessakin se tekee kaiken maailman kevätliikkeitä harhauttaakseen perässä juoksevat leikkikaverit. Rudin tekemisestä huokuu itsevarmuus ja röyhkeys.

Kotona Rudi on pääsääntöisesti aina nukkumassa, mieluiten peiton alla. Jos kuitenkin pieni whippet ei saa mitä haluaa - kuten ruokaa täsmälleen siihen aikaan kuin kuuluisi - alkaa askartelu. Rudi on oppinut, että paperia tuhoamalla saa ihmisen huomion. Yleensä se hakee paperikierrätyksestä jotain, tuo mahdollisimman näkyvälle paikalle ja alkaa repimään. Jos kuitenkin elämä menee Rudin mielestä hyvin ja ruokaa saa tarpeeksi, Rudilla ei ole tarvetta tuhota tai sen kummemmin riehua. Mitään huonekaluja tai asuntoa Rudi ei tuhoa, vaan repimisvimma keskittyy papereihin. Kunhan Rudilla on peitto päällä ja tarpeeksi ruokaa vatsassa, se nukkuu suurimman osan päivästä.

Rudin kanssa eläminen on kaiken kaikkiaan helppoa. Se ei vaadi paljoa, eikä arjessa ole suuria haasteita. Kuitenkin yksinolot ovat Rudille vaikeita. Se on niin vahvasti minun koirani, että yksinolot tulee suunnitella tarkasti, eikä sitä voi laittaa hoitoon ihan mihin vain, sillä ensimmäiset päivät hoidossa ovat eteisessä kyhjöttämistä ja itkemistä. Yksinoloja harjoitellaan Rudin kanssa säännöllisesti, jotta niissä pysyisi rutiini yllä. Koirakavereiden kanssa yksinolot ovat Rudille helpompia.

LINKKEJÄ