Pentuja

Pentue suunnitteilla 2023

isä: julkaistaan myöhemmin

emä: TRUE LOVE RUSHMANIAC "JINX"

s. 22.02.2020

  • 45,8 cm
  • näyttelyt: ERI SA
  • maastojuoksu: SERT
  • Jinx harrastaa myös tokoa
  • lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä LTV0 VA0 SP0
  • silmät terveet 05/22
    sydänultra OK 08/2022
  • Breed Archive


Ensimmäinen Intersum-pentue on suunnitteilla vuodelle 2023. Pentueen emänä on sijoituskoira "Jinx" eli True Love Rushmaniac. Jinx on puolalaisneiti, joka on ylittänyt kaikki odotukseni.

Luonteeltaan Jinx on kovin iloinen ja energinen tyyppi. Tälle neidille ominaisia tapoja kertoa mielipidettään asioihin ovat erilaiset tuhahdukset ja ilopomput. Kaiken kaikkiaan Jinx on arjessa oikein tasainen, eikä tuota huolta tai huolehdi kummempia. Jinke elää kahden paimenen ja alle kouluikäisen lapsen kanssa Kuopiossa monipuolista kotikoiran elämää, ja sopeutuu hyvin vaihteleviin rutiineihin. Välillä harrastetaan enemmän, kun taas välillä on ajanjaksoja, kun ihan vain ollaan kotona. Jinx pärjää toimettomana varsin hyvin, mutta neidistä huomaa, että tekemistä tarvitsee, kun se tulee kysymään "tehtäisiinkö jotain?".

Jinx pitää muutenkin kovasti yhdessä tekemisestä. Palkaksi kelpaa mikä vain piharatamoilla leikkimisestä omiin nappuloihin. Jinx on erittäin saalisviettinen ja aika ahne, mikä tekee sen motivoimisesta hyvin helppoa. Toki saalisviettinsä takia Jinx saattaa lenkillä yrittää jahdata esimerkiksi tuulessa heiluvia lehtiä tai roskia. Riistaviettiä Jinxillä ei ole kuitenkaan arjessa ilmennyt, eikä vapaana olemisen suhteen ole tarvinnut huolehtia sen enempää mitä yleensä näöllä metsästävän koiran kanssa. Jinxillä on varma luoksetulo, ja se luonnostaan pitää silmällä muun lauman liikkumisia. Vieraiden koirien perään Jinx ei yritä, eikä sitä myöskään jännitä koirien ohittamiset hihnassa. Ihmiset tosin saattavat saada luoksensa iloisen vinttikoiran, jos vähänkin hymyilevät Jinxiä kohti.

Jinx tulee laumassa toimeen kaikenlaisten koirien kanssa. Se tahtoo ylläpitää rauhaa laumassa, eikä koettele toisten koirien rajoja. Jinx osaa asettaa itse rajoja toisille koirille, ja esimerkiksi hihnassa kyllä varoittaa, jos toinen koira tulee iholle. Konflikteihin Jinx ei ole koskaan joutunut, ja jakaa ruoan ja muut resurssit vieraassakin laumassa ongelmitta.

Jinx on startannut kahdesti maastojuoksukilpailuissa, joista toisessa on saanut sertifikaatin. Työskennellessään Jinx on hyvin keskittynyt vieheeseen eikä häiriinny, vaikka kaveri haastaisi leikkiin. Jinx ei ole ainakaan vielä oppinut vauhkoamaan vieheen nähdessään, vaan seuraa silmä kovana vieheen pienintäkin liikettä. Kun viehe kuitenkin lähtee liikkeelle, ja pieni vinttikoira päästetään perään, katse pysyy vieheessä loppuun asti. Jinxin viehetreenejä näkee täältä.

Pentue on suunnitteilla keväälle 2023. Odotamme vielä uroksen terveystarkastuksia. Urosvalinta julkaistaan myöhemmin. Tiedusteluja otan vastaan mielelläni ajoissa. Erityisesti sijoituskoirasta kiinnostuneisiin tutustuisin hyvissä ajoin etukäteen.

Kerrohan viestistäsi itsestäsi, elämäntilanteestasi sekä aiemmasta koirataustastasi.

Tiedustelut: Tilda Koskinen

0442728633 (SMS/Whatsapp ensin)

tilda@intersum.fi