Pentuja

Pentue suunnitteilla keväälle 2023

Astutettu 9.2. & 10.2.

Odotamme pentuja syntyväksi pääsiäisen tienoilla. Kyselyitä ei oteta enää vastaan, kaikille pennuille on kodit tiedossa.

isä: CRIMDON SCAPOLITE "TOMMI"

s. 21.10.2013

 • ~48 cm / ~13 kg
 • näyttelyt: H
 • juoksulajit: kilpaillut GRL:n puolen ratakisoissa
 • 19,38 s / 280m ; 22,42 s / 325m ; 35,25s / 495m 
 • lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä LTV0 VA0 SP0
 • silmät tervet 01/2023
  sydänultra OK 10/2021
 • Breed Archive

emä: TRUE LOVE RUSHMANIAC "JINX"

s. 22.02.2020

 • 45,8 cm / 11,5 kg
 • näyttelyt: ERI SA
 • maastojuoksu: SERT
 • Jinx harrastaa myös tokoa
 • lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä LTV0 VA0 SP0
 • silmät terveet 05/22
  sydänultra OK 08/2022
 • Breed Archive


Ensimmäinen Intersum-pentue tullaan toteuttamaan keväällä 2023. Jinx aloitti juoksunsa 26.1. ja näinollen toivomme pentueen syntyvän maailmaan huhtikuussa.

Luonteeltaan Jinx on kovin iloinen ja energinen tyyppi. Tälle neidille ominaisia tapoja kertoa mielipidettään asioihin ovat erilaiset tuhahdukset ja ilopomput. Kaiken kaikkiaan Jinx on arjessa oikein tasainen, eikä tuota huolta tai huolehdi kummempia. Jinke elää saksanpaimenkoiran ja alle kouluikäisen lapsen kanssa Kuopiossa monipuolista kotikoiran elämää, ja sopeutuu hyvin vaihteleviin rutiineihin. Välillä harrastetaan enemmän, kun taas välillä on ajanjaksoja, kun ihan vain ollaan kotona. Jinx pärjää toimettomana varsin hyvin, mutta neidistä huomaa, että tekemistä tarvitsee, kun se tulee kysymään "tehtäisiinkö jotain?".

Jinx pitää muutenkin kovasti yhdessä tekemisestä. Palkaksi kelpaa mikä vain piharatamoilla leikkimisestä omiin nappuloihin. Jinx on erittäin saalisviettinen ja aika ahne, mikä tekee sen motivoimisesta hyvin helppoa. Toki saalisviettinsä takia Jinx saattaa lenkillä yrittää jahdata esimerkiksi tuulessa heiluvia lehtiä tai roskia. Riistaviettiä Jinxillä ei ole kuitenkaan arjessa ilmennyt, eikä vapaana olemisen suhteen ole tarvinnut huolehtia sen enempää mitä yleensä näöllä metsästävän koiran kanssa. Jinxillä on varma luoksetulo, ja se luonnostaan pitää silmällä muun lauman liikkumisia. Vieraiden koirien perään Jinx ei yritä, eikä sitä myöskään jännitä koirien ohittamiset hihnassa. Ihmiset tosin saattavat saada luoksensa iloisen vinttikoiran, jos vähänkin hymyilevät Jinxiä kohti.

Jinx tulee laumassa toimeen kaikenlaisten koirien kanssa. Se tahtoo ylläpitää rauhaa laumassa, eikä koettele toisten koirien rajoja. Jinx osaa asettaa itse rajoja toisille koirille, ja esimerkiksi hihnassa kyllä varoittaa, jos toinen koira tulee iholle. Konflikteihin Jinx ei ole koskaan joutunut, ja jakaa ruoan ja muut resurssit vieraassakin laumassa ongelmitta. Jos toinen koira ei kunnioita Jinxin toivetta omasta tilasta, Jinx tyytyy itse poistumaan tilanteesta.

Jinx on startannut kahdesti maastojuoksukilpailuissa, joista toisessa on saanut sertifikaatin. Työskennellessään Jinx on hyvin keskittynyt vieheeseen eikä häiriinny, vaikka kaveri haastaisi leikkiin. Jinx ei ole ainakaan vielä oppinut vauhkoamaan vieheen nähdessään, vaan seuraa silmä kovana vieheen pienintäkin liikettä. Kun viehe kuitenkin lähtee liikkeelle, ja pieni vinttikoira päästetään perään, katse pysyy vieheessä loppuun asti. Jinxin viehetreenejä näkee täältä.

Luonteeltaan Tommi on sosiaalinen ja aktiivinen whippet. Tommi on joka paikassa aina ensimmäisenä, ja rakastaa yhdessä tekemistä. Tommi on enemmän yhden ihmisen koira, ja haluaa olla oman ihmisensä menossa mukana. Vaikka energiaa riittää, Tommi osaa tarpeen tullen rauhoittua aloilleen ja rakastaakin rapsutuksia ja peiton alla oleskelua.

Tommi on harrastanut nuoremmalla iällä ratajuoksua, ja kilpaillut GRL:n järjestämissä kilpailuissa. Koska GRL:n puolella whippetien korkeusmittaus ei ole edellytys kilpailemiselle, Tommia ei ole mitattu, mutta arviolta Tommi on noin 48cm korkea. Radalla Tommi on juossut tasaisen varmasti läpi uransa. Ajat radalla ovat käyttövalioaikojen molemmin puolin. Tommi on niin ratakilpailuissa kuin muutenkin ihmisten ilmoilla mukava reissukaveri.

Molemmat vanhemmat on tutkittu rotuyhdistyksen suosittelemilla tutkimuksilla: sydämen ultraäänitutkimus, selän röntgenkuvaus sekä silmätutkimus (ECVO). Lisäksi molemmilta vanhemmilta on tutkittu lonkat ja kyynärät. Molempien vanhempien kanssa on harrastettu rodunomaisia lajeja, ja ovat osoittautuneet varmoiksi juoksijoiksi.

Pennuille on jo reilusti kotiehdokkaita, mutta varsinaista jonojärjestystä ei ole: pennuille pyritään löytämään mahdollisimman yhteensopivat kodit. Erityisesti arvostan omistajan halua olla yhteydessä kasvattajaan koiranomistajuuden iloissa ja suruissa, sekä kiinnostus koiran kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Toivon, että pennunostaja on kiinnostunut terveystutkimaan koiransa rotuyhdistyksen suosittelemilla tutkimuksilla

Tiedusteluita ei oteta enää vastaan.