Esittely

Olen Tilda Koskinen, parikymppinen koiraharrastaja Espoon Leppävaarasta. Koirataustani alkaa vuodesta 2010, kun lapsuudenkotiini asteli näyttelylinjainen kultainennoutaja Greenhill's Never Count Me Out "Pepe". Siitä hiljalleen vuosien myötä innostus koiraharrastukseen kasvoi, ja lopulta vuonna 2017 hankin ensimmäisen whippetini Rudin. Sain kerralla juuri sellaisen koiran, mitä olisinkaan voinut toivoa. Rudi on monelta tapaa kovin rodunomainen whippet, ja huomaan yhä usein vertaavani itselleni ideaalia whippetiä juurikin Rudiin. Rudin ansiosta pääsin aloittamaan vinttikoiraharrastuksen vuonna 2018 oikein urakalla: Rudi oli Whippet-Harrastajien vuoden maastojuoksijatulokas ylikorkeissa uroksissa, ja radalla se juoksi jo heti kättelyssä kv-aikaa. Näyttelyissäkään ei sen hullumpaa menestystä ollut, kun tämä nopea ja jopa hieman kurvikas koira napsi tuloksia EH-ERI SA väliltä. Voiko parempaa ensikosketusta rotuun ollakaan?

Nykyiseen laumaani kuuluu kaksi whippetiä: 2017 syntynyt Rudi (FI SE KVA-m Mei Dan Rhyhorn), 2019 syntynyt Phoebe (Running Raiders Dark Phoenix) sekä 2021 syntynyt Bruno (Catch The Dragon Direwolf). Näiden kolmen kanssa harrastan maastojuoksua, ratajuoksua, agilitya sekä muuta temppujen ja taitojen opettelua. Kaikki kolme ovat oikein mukavia ja vaivattomia kavereita arjessa.

Kasvattaminen on ollut haaveissa jo pitkään, ja kasvattajan peruskurssin kävin maaliskuussa 2018. Kennelnimi "Intersum" hyväksyttiin lokakuussa 2018. Tavoitteenani on tulevaisuudessa kasvattaa whippetejä, jotka ovat tasapainoisia niin luonteeltaan kuin rakenteeltaan, terveyttä unohtamatta. Erityisesti arvostan sitä, että whippet on mukava kumppani arjessa, minne ikinä sen mukaansa ottaakaan. Whippet on kuitenkin rotuna suhteellisen aktiivinen ja itsekin pidän siitä, että whippetistä löytyy taistelutahtoa ja tarmoa lähteä liikkuvan saaliin perään.

Kuulun Suomen Kennelliittoon ja Whippet-Harrastajat r.y.:hyn. Olen saanut aktiivisesta työstä rodun eteen Whippet-Harrastajien Harrastajapalkinnon vuonna 2022. Toimin Whippet-Harrastajat r.y.:n jalostustoimikunnassa.